045 7873 7001 aurora.elomaa@gmail.com

Yllätyin, kun tuossa jokin aika sitten sain viestin varaprofiilistani. Hei, odotas, mikä ihmeen varaprofiili? Minulla ei ole missään sosiaalisessa mediassa kuin yksi profiili, joten hälytyskellot alkoivat heti soida. Ja niinhän se oli – joku oli tehnyt minusta feikkiprofiilin, ja lisännyt sinne kuvani ja tekstini. Kiitos ylläpidon nopealle toiminnalle ja teille ihanille aktiivisille seuraajilleni tämä feikkiprofiili saatiin heti poistettua.

Ensimmäinen reaktioni oli naurahdus – ajattelin, että vain julkkiksista ja muista seuratuista henkilöistä tehdään huijausprofiileja ihmisten pettämisen toivossa. Näköjään tällainen huijaus voi sattua kenelle tahansa, joten tässä mietin keinoja, jolla huijausprofiilin voi tunnistaa. Tulevaisuudessa joku muukin voi yrittää esiintyä netissä minuna, joten seuraavassa vinkkejä. Eli, miten tunnistaa huijari ja feikki netissä?

Jos joku yrittää esiintyä minuna, kannattaa heti tarkistaa viralliset yhteystiedot. Käytän nimimerkkiä Lummelintu tai Aurora Elomaa, ja sähköpostini on aurora.elomaa@gmail.com. Huijari käyttää joitain muita some-tunnuksia (Skype, Kik, jne) kuin omia virallisiani tai yrittää selittää, kuinka olen vaihtanut yhteystietojani. Nettisivuiltani löydät aina ainot, ajantasaiset tiedot.

Yleisesti nettihuijareille tunnusomaisia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset jutut:

– Kuvat eivät ole korkealaatuisia, sillä ne on kopioitu ja vesileimat leikattu pois.

– Huijari ei käytä asiallista ja ystävällistä kieltä, teksti voi sisältää kirjoitusvirheitä.

– Huijari ei voi puhua puhelimessa. Hän ei suostu todistamasn itseään pelkällä äänellä tapahtuvalla testisoitolla webcam-sessiota tilatessa.

– Juttu tuntuu liian hyvältä. Huijari tarjoaa asioita, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta.

Yleisesti parhaimpia tapoja estää huijatuksi tulemista on tavallisen maalaisjärjen käyttö. Kun vastapäässä oleva henkilö käyttäytyy ammattimaisesti, hänellä on työ-some ja nettisivut,  hän julkaisee säännöllisesti sekä hänen some-tilinsä ja sähköpostinsa viittaavat kaikki toisiinsa, on vastapäässä todennäköisesti se kuka pitääkin.

Kun joku kysyy aitouttani, viittaan aina someihini ja nettisivuihini. Ihminen, joka on käyttänyt tuhansia euroja ammattikuvaajien kuviin, nettisivuihin ja markkinointiin, harvemmin on kiinnostunut huijaamaan asiakkaalta kahtakymppiä.

Se, että olen seksityöntekijä aiheuttaa joissain ihmisissä selvää kiukkua ja harmistusta. He haluavat luoda harmia meille, minulle palveluntarjojana ja sinulle asiakkaana, ihan vain ilkeyttään. Kaikkia ei voi miellyttää, mutta uskon siihen, että hyvällä asenteella saa korjattua suurimman osan ilkeilijöiden tuhosta.

Kiitos sinulle, että pidät silmäsi auki feikkien varalta! Niin voimme kaikki nauttia turvallisesti tissien ilosanomasta! 😉